It is currently Thu Oct 18, 2018 1:32 am

All times are UTC [ DST ]




 Page 1 of 3 [ 32 posts ]  Go to page 1, 2, 3  Next
Author Message
 Post subject: 04/18/2005 .. Massive gline ?!
PostPosted: Mon Apr 18, 2005 5:59 pm 
User avatar

Joined: Tue Dec 03, 2002 12:11 am
Posts: 23
Location: Montréal, Canada
[0] infected! Advertising infecting web sites. Clean this computer! http://www.moosoft.com http://housecall.trendmicro.com/


I've tried several hosts from several countries, several idents, nicks, etc .. Glined from everywhere !
So .. WTF is going on ? :lol:



_________________
-BaZz-
[0] infected! Advertising infecting web sites. Clean this computer! http://www.moosoft.com http://housecall.trendmicro.com/
Offline
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon Apr 18, 2005 6:09 pm 
User avatar

Joined: Mon Jan 24, 2005 2:03 am
Posts: 6
Location: Petrosani, Romania
Yes that is true, I tried myself from different nicks and all, I managed right now to connect to fairfax.va.us.undernet.org and to ede.nl.eu.undernet.org but both empty.. is this the end of undernet as we know it ? :)



_________________
Virtual!Virtual@Virtual.users.undernet.org
Offline
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon Apr 18, 2005 6:20 pm 

Joined: Sat Feb 05, 2005 1:35 am
Posts: 1
Yep, same happened to me. Just in case, run KAV and NAV, nothing.

Also - avoid The Cleaner from http://www.moosoft.com. I don't know how good it is with real trojans, but it found all my nephews RapidQ programs (he wants to learn to program) as trojans - and I can guarantee that they are not.

Most likely, a new (idiot) IRCop or someone had account hacked. Or it is an advertising campain for that Moosoft thingie.


Offline
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon Apr 18, 2005 6:58 pm 

Joined: Mon Apr 18, 2005 6:45 pm
Posts: 1
I came here looking for the same thing. I'm clean, I don't have spyware or trojans on my computer, I hope this get fixed soon, I cannot connect to any server :cry:.

EDIT: it seems that is working again :D


Offline
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon Apr 18, 2005 7:19 pm 
User avatar

Joined: Fri Mar 15, 2002 1:00 am
Posts: 306
Location: Istanbul, Turkey
Some says BUG, some says human mistake, we don't know, yet.
Maybe there will be an official explanation...

But it has been sorted out...



_________________
Ozan Güven aka OzzY

Who is a lamer? -> http://www.lamerism.com/
Offline
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon Apr 18, 2005 7:38 pm 
User avatar

Joined: Sun Mar 06, 2005 2:52 pm
Posts: 11
Location: Ankara
The network is back to normal. The mistake has been fixed, you were accidently g-lined, nothing to worry about, please continue to chat.

Do yourselves a favour, see a movie or read a book until it all calms down :)


I LOVE UNDERNET ! :D

Enjoy Chat ...

frm Darky and #CService



_________________
Enjoy Help ;)
Offline
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon Apr 18, 2005 8:27 pm 
Forum Moderator
User avatar

Joined: Tue Feb 17, 2004 11:12 am
Posts: 760
Location: Romania
As far as i and some of my friends figured it out....some service that was ment to clean the undernet from infected users led to a global gline meaning that all the users of undernet were gline (yes including ircops).
Servers splitted and untill the gline was removed from the gnuworld database and the servers were resynch no-one could join undernet.

There were specialk cases when servers splitted from the service serves making the gline inactive. So few users could connect to one or two servers.

The problem seems to be fixed now and pray to go it won`t happen again.
Correct me if i`m wrong in any way.



_________________
sirAndrew @ Undernet.org

8 years on this forum and i'm still the #1 poster around.
Offline
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon Apr 18, 2005 9:53 pm 
Forum Moderator
User avatar

Joined: Fri Nov 19, 2004 9:51 pm
Posts: 594
Location: Europe


Last edited by Mitko on Fri May 27, 2005 9:06 pm, edited 1 time in total.


_________________
Dimitar Tnokovski aka Mitko
Image
Offline
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon Apr 18, 2005 9:53 pm 

Joined: Sat Mar 05, 2005 3:21 pm
Posts: 10
A typo and a bug in the service caused the glines. That's what an Undernet Admin said to Junkie. GG.

Quote:
A little typo in a GLine caused major effects on the Undernet network today.

The result of the typo was that the entire network got GLined with the reason set for the user the GLine was meant for: infected! Advertising infecting web sites. Clean this computer! http://www.moosoft.com http://housecall.trendmicro.com/ )

As a result of the events the entire network fell apart, and servers had to be reconnected one-by-one. On the IRC statistics website NetSplit.de Undernet dissapeared completely from the Top 25 list, where it normally can be found in the top 3.

The error was a combination of a cut&paste error and a never before seen bug in the services an Undernet admin told IRC-Junkie in a reaction.

Maybe one good thing came out of this however, as many people might have checked their computers for malware!


Why the cut & paste then. Rofl.


Offline
 Profile  
 
 Post subject: MOAT
PostPosted: Tue Apr 19, 2005 12:01 am 

Joined: Mon Apr 18, 2005 11:53 pm
Posts: 1
Everyone fell into the MOAT (Mother Of All Typos) and almost drowned. I'm glad we all survived... A little shaken, but ok. The silver lining that possibly many people checked their PC's for the first time makes me think this should happen more often. :wink:


Offline
 Profile  
 
 Post subject: Re: MOAT
PostPosted: Tue Apr 19, 2005 12:51 am 

Joined: Sat Mar 05, 2005 3:21 pm
Posts: 10
Ce|este wrote:
Everyone fell into the MOAT (Mother Of All Typos) and almost drowned. I'm glad we all survived... A little shaken, but ok. The silver lining that possibly many people checked their PC's for the first time makes me think this should happen more often. :wink:


Too bad for warez/mp3/bot channels. HEHEHE.


Offline
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Apr 19, 2005 5:39 am 
#Userguide Member
User avatar

Joined: Sat Sep 20, 2003 2:09 am
Posts: 131
Location: East Side
I also noticed a lot of servers got reseted after that..including Amsterdam2 which had like a 450 days uptime Image



_________________
"All people have the right to stupidity but only some of them abuse the privilege"
Image
Offline
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Apr 19, 2005 7:29 am 
Forum Moderator
User avatar

Joined: Tue Feb 17, 2004 11:12 am
Posts: 760
Location: Romania
Jay`Z wrote:
I also noticed a lot of servers got reseted after that..including Amsterdam2 which had like a 450 days uptime Image


Before linking the server back to the hub and services, even though the gline had been deleted from euworld`s database, servers needed a restart in order to "forget" the gline, otherwise it would have been active again.

It was like a new beginning for undernet let`s hope for a better one.

I`d like to thank and cogratulate all the volunteers that put alot of effort in re-establising order on undernet. Trust me i`ve never seen channel that help with modes so crowded....



_________________
sirAndrew @ Undernet.org

8 years on this forum and i'm still the #1 poster around.
Offline
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Apr 19, 2005 1:00 pm 

Joined: Thu Mar 28, 2002 1:00 am
Posts: 8
Yeah I was G-lined from Amsterdam2 server. But I could rejoin soon on the Oslo server, who was probably lost in a split, or Oslo was the first one who restarted :)


Offline
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Apr 19, 2005 4:42 pm 
User avatar

Joined: Sat Nov 01, 2003 3:32 pm
Posts: 28
Location: Moldova
I never seen Undernet like that.. I must say, that was funny ;)

Maybe at least after some years someone will say in public what was the evil command.. ;) And for what host that gline was firstly for ?

Moosoft have received lots of visitors, they must be thinked what that was some ddos atack on his site..



_________________
mIRC Chm Help 6.16.0.3 Full Anchored!
Offline
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
 Page 1 of 3 [ 32 posts ]  Go to page 1, 2, 3  Next

All times are UTC [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 9 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to: